De inschrijving sluit over...

Route's

6 km hardlopen (nieuwe route!) start 10.00 uur - € 7,50

10 km hardlopen (nieuwe route!) start 10.00 uur - € 7,50

15 km hardlopen (nieuwe route!) start 10.00 uur - € 9

5,5 km wandelen start 10.10 uur - € 7

9 km wandelen start 10.10 uur - € 7

14,5 km wandelen (ideale start voor de 4 daagse training!) start 10.10 uur - € 8,50

Lente Walk or Run Bussloo

 • 10 maart 2019
 • 9 maart 2019 10:00
 • Recreatiegebied Bussloo - Start/Finish bij Pitch en Putt Bussloo
 • 2000
Afstanden
 • 6 km hardlopen (nieuwe route!)
 • 10 km hardlopen (nieuwe route!)
 • 15 km hardlopen (nieuwe route!)
 • 5,5 km wandelen
 • 9 km wandelen
 • 14,5 km wandelen (ideale start voor de 4 daagse training!)

Doe mee met Rondje Bussloo, wandelen of hardlopen!

Haal je goede voornemens van stal en doe op zondag 10 maart mee met Rondje Bussloo, lente-editie! Net als de kersteditie is er zowel hardlopen als wandelen en we hebben schitterende nieuwe routes uitgezet! En voor de kosten hoef je het niet te laten. Vanaf €7,50 doe je mee met hardlopen en vanaf € 7 met wandelen. Daarvoor krijg je ook nog een gratis saunabon van Thermen Bussloo! Om te ontspannen na de beweging..

Hardlooproutes

 • 6 km is een ronde die voor iedereen goed te doen is. Een afstand waar niet tegenop gezien wordt en die toch het “rondje Bussloo”eer aan doet!
 • 10 km is een klassieke afstand en een uitdaging voor vele hardlopers. Het biedt net iets meer “uitdaging en respect dan het oude “rondje Bussloo”
 • 15 km is veel aantrekkelijker geworden. Het bestaat nu uit 1 ronde en het parkoers is uitdagend, prachtig en absoluut minder saai dan het vorige.

Wandelroutes

Daarnaast gaan we dit jaar starten naast het hardloopprogramma met wandelen! Ook hier kun je kiezen uit 3 afstanden:

 • De 5,5 km is een prachtige ronde rondom Bussloo en gaat over het verharde fiets/voetpad van Bussloo.
 • De 9 km is een afstand voor diegene die tussen 1,5 en 2 uur wil wandelen over de fiets/voetpaden en door de bossen van Bussloo.
 • De 14,5 km is een uitdaging voor een ieder die de langere afstand in het wandelen een uitdaging vindt. (mooie start van de training voor de 4 daagse)

Klik op het tabblad “routes” hierboven voor informatie over alle routes!

Algemene informatie

START/FINISH: nabij Pitch en Putt Bussloo, Withagenweg 25 Wilp (Ingang 1 Recreatiegebied Bussloo)
AFSTANDEN:  Hardlopen 6 km ,   10 km ,   15 km  Wandelen 5,5 km,   9 km,   14,5 km
STARTTIJDEN: hardlopen alle afstanden 10.00 uur,  Wandelen alle afstanden, 10.10 uur
PARKOERS: de parkoersen gaan over de fietspaden rondom Bussloo met af en toe ertussendoor goed te lopen bospaden . Zie menu routes.
DRANKPOST:  wij bieden zowel onderweg (9 -14,5 wandelen, 10 – 15 km hardlopen) als bij de finish een drankpost aan met thee, water, sportdrank   
TIJDREGISTRATIE: we werken met een nieuw systeem wat betreft tijdregistratie. Een chip in je startnummer zorgt ervoor dat iedere hardloper zijn of haar netto tijd krijgt. De uitslag kun je na de loop terugvinden op www.uitslagen.nl   . Wandelaars ontvangen een polsbandje , waarmee ze hun deelname, herinnering, saunabon en ontvangen. Zij hebben geen tijdregistratie.
HERINNERING/EREPRIJZEN: iedere deelnemer ontvangt een mooie herinnering! Voor 2019 is dat een saunabon van Thermen Bussloo twv. 33 euro!
Bovendien ontvangt iedere hardloper en wandelaar bij de finish een medaille!
Ereprijzen zijn er ook vanaf dit jaar! En wel in de volgende categorien en afstanden:
6 km hardlopen prijzen voor nrs 1,2,3) : J/M t/m 15 jr ; D/H 16-39jr ; DH 40+; D/H 45+; D/H 50+; D/H 55+; D/H 60+; D/H 65+; D/H 70+
10 km hardlopen prijzen voor nrs 1,2,3) : D/H 16-39jr ; DH 40+; D/H 45+; D/H 50+; D/H 55+; D/H 60+; D/H 65+; D/H 70+
15 km hardlopen prijzen voor nrs 1,2,3) : D/H 16-39jr ; DH 40+; D/H 45+; D/H 50+; D/H 55+; D/H 60+; D/H 65+; D/H 70+

PARKEREN OP BUSSLOO: helaas is het parkeren op recreatiegebied Bussloo niet gratis.  Ten tijde van dit event is het parkeergeld 3 euro per auto.  Het is raadzaam om zoveel mogelijk samen te reizen of als je in de buurt woont om met de fiets te komen, om zo kosten te besparen.
KLEEDKAMERS/TOILETTEN: omkleden kan in de kantine van Pitch en Putt Bussloo. De toiletten bevinden zich aan de buitenzijde van het gebouw. Helaas is er geen douchegelegenheid. (Uiteraard mag je een duik nemen in het prachtige meer!)
PITCH EN PUTT BUSSLOO: Na afloop en vooraf kun je bij Pitch en Putt Bussloo nagenieten. Pitch en Putt heeft een uitgebreide menukaart en alle koude en warme dranken ter beschikking.
Wil je meedoen aan dit prachtige wandel- of hardloopevent, schrijf je dan snel in via www.inschrijven.nl  

 

Hoofdsponsors

Inschrijven

Sponsoren

Hoofdsponsors

Uitslagen

Zodra de uitslagen bekend zijn kunt u op deze pagina en uitslagen.nl terugkijken.

Nieuws

Nog even nagenieten van de Christmasnight Walk & Run!! Bedankt voor je deelname en hopelijk doe je volgend jaar weer mee. Of misschien wel met de lente-editie op 10 maart? Ook dan is er weer de mogelijkheid om te wandelen en hardlopen. En we hebben nieuwe afstanden! Kijk snel op rondjebussloo.nl om je in te schrijven! ...

Rondje Bussloo updated their cover photo. ...

View previous comments

Mooi doel om naar toe te trainen Wietske Nijhuis!

5 days ago   ·  1
Avatar

Rondje Bussloo mogen op de wandelroutes honden aangelijnd mee?

3 days ago
Avatar

Tieny Meijerink

5 days ago   ·  1
Avatar

Comment on Facebook

Rondje Bussloo created a poll.

Zou jij volgend jaar (weer) mee doen met onze Christmas editie van Rondje Bussloo? We zijn benieuwd naar jullie ervaringen (om van te leren) en gaan er volgend jaar iets nóg mooiers van maken!
...

View previous comments

Wij hebben met groepje van 6 gewandeld. We liepen tot aan het 5km punt in lange kolone, daardoor zag je van de matige verlichting bijna niets. Tip: laat om het kwartier een groep starten. Ook voor en na die tijd was het bijna niet mogelijk om iets te drinken vanwege de enorme drukte. Tip: Zet buiten party tenten met vuurkorven neer, waar je ook een drankje kan kopen, geeft ook meer sfeer. Ik denk niet dat ik ins wandelclubje nog een keer zover krijg om mee te lopen, als er niets verandert.

3 weeks ago   ·  1
Avatar

Maria Condorelli Laura van Silfhout Geerten Bosch Martin Kosters😄

3 weeks ago   ·  3
Avatar

Ik vond het tegenvallen. De route zelf was prima hoor, maar als ik lees "christmas" en "lichtjes" dan had ik veel meer entourage verwacht. Was leuk geweest als er onderweg wat meer punten waren waar een bandje zou staan, verlichte kerstfiguren e.d. Ook vond ik het onderweg maar matig verlicht en om dan nog eens niet te spreken over de paaltjes midden op het pad. Onderweg heb ik geen enkele vrijwilliger gezien, wat als er iemand valt? En misschien een idee om bij de start ook een toiletwagen te plaatsen, nu moest iedereen bij de pitch & putt waar het mega druk was. Wat betreft het uitrijden, heb er zelf geen hinder aan ondervonden, maar een tip; zet personen bij de slagbomen neer en laat hen de uitrijkaarten aanpakken voor een snellere doorstroming. Sinaasappels na de finish was top en het drankje ook, ook al was warme chocolademelk ook wel lekker geweest 😬 Ow en lopers met kerstverlichting om de nek, hartstikke leuk om te zien, maar tijdens het lopen voor vele een hinder/verblindend net als de hoofdlamp. Heb het verder echt wel naar m'n zin gehad hoor, maar dit is hoe ik het beleefd heb.

3 weeks ago   ·  1

5 Replies

Avatar

Qua verlichting was het matig, sommige stukken niet verlicht en als wandelaars kwam je regelmatig met de terugrijdende hardlopers (die al klaar waren) in aanraking. De volle koplampen in je gezicht hebben weinig magie... de mooiste magie kwam van de prachtig zichtbare maan. Voor mij niet nog een x in Busslloo.

3 weeks ago   ·  1
Avatar

Doe volgend jaar graag weer mee! Vond het alleen erg druk bij afhalen startbewijs, ook al waren we op tijd. Misschien idee om mensen de mogelijkheid te geven de bewijzen een dag eerder af te halen? Scheelt chaos. En aangeven dat er geen mogelijkheid is om tas/jas in bewaring te geven; nu alles maar ik fietstas gepropt op hoop van zegen 😅. Verder was het lopen zelf erg leuk, fruit achteraf heeeeel fijn en we hebben een gezellige after party gehad!

3 weeks ago   ·  2

3 Replies

Avatar

Die slagbomen was een drama nadien...... drie euro bij op de prijs en de slagbomen nadien open zetten.....

3 weeks ago   ·  1

6 Replies

Avatar

Zeket het was super leuk en gezellig 🐾🐾🐾

3 weeks ago   ·  1
Avatar

Zeker weten weer meedoen toch Cobie Rouwendal? Prima geregeld, alleen wat weinig mensen achter de bar bij de after party.

3 weeks ago

1 Reply

Avatar

Aad de Mooy 😉

3 weeks ago
Avatar

Heb genoten kom volgend jaar weer terug. 1 Puntje van AANDACHT ZET IEMAND BIJ DE SLAGBOMEN DIE DE KAARTJES INNEEMT EN ZET DE SLAGBOMEN OMHOOG GEEFT EEN SNELLERE DOORSTROMING VAN HET VERKEER.

3 weeks ago   ·  1

3 Replies

Avatar

Prima geregeld.alles m.u.v. uitrijden idd. Vogend jaar weer hoor.

3 weeks ago   ·  1
Avatar

Verder een mooie verlichte route en wij doen zekers weer mee.....of niet Bastiaan Jansen Ria Willems-Maassen Vd Brink en Martin Roosink😁😁

3 weeks ago   ·  1

6 Replies

Avatar

Ten eerste wil ik iedereen bedanken voor de organisatie. Ik heb wel wat verbeterpuntjes; -persoonlijk zou ik het leuk vinden als er wat te zien is op het water, bv verlichte bootjes. -Verder is het zeer wenselijk om de paaltjes op de fietspaden beter te verlichten. Deze zijn gevaarlijk als je daar niet op bedacht bent. - zet een paar vrijwilligers neer bij de slagbomen voor het uitrijden. Slagbomen hoog laten staan, uitrijkaarten aannemen, wellicht versneld dit het vertrek. Heerlijk al dat verse fruit bij de finish. Ga vooral zo door. Bedankt voor dit evenement.

3 weeks ago

1 Reply

Avatar

Ja alleen het gedrang was wat minder aan het begin wanneer je je tas nog even wil wegzetten en dan moet opschieten om op tijd te zijn bij de start.......verder super hoor......

3 weeks ago
Avatar

Ann Westerhuis-Elkink Floris Westerhuis Sjoerd Brigitte Kloek Westerhuis Martijn Faber

3 weeks ago
Avatar

Ik vind het zo’n luxe dat er een paar dagen geen drol te doen is

3 weeks ago
Avatar

Ik vond een bepaald stuk best donker, net voordat je naar de loopbrug gaat. Ik liep daar dan ook “toevallig” een stuk alleen. En inderdaad de fietspaaltjes🤪

3 weeks ago   ·  1
Avatar

Maar dan zou ik de route andersom doen. We keken nu het laatste stuk tegen al die koplampen in van de mensen die al weggingen

3 weeks ago   ·  1

2 Replies

Avatar

Wij hebben genoten! Het was ook goed verzorgd allemaal! Wel een paar kleine tips: - Startnummer misschien opsturen ipv afhalen. - De start iets meer verdelen (kleinere groepjes laten starten) zodat je niet in teveel “gedrang” loopt. - Toch wel iets meer verlichting langs de route, sommige stukken waren toch nog erg donker. - Een medaille zou leuk zijn. Ps. Hebben op de website gekeken naar onze tijden, maar kan nergens een certificaat vinden.

3 weeks ago
Avatar

Comment on Facebook

Lente Walk or Run Bussloo wordt gesponsord door

Met uw deelname aan 'Lente Walk or Run Bussloo' gaat u akkoord met onze Algemene Voorwaarden.